- Ayrıntılar
- Görüntüleme: 2156
Geliştirdiğimiz elektronik cihazları daha sonradan da yeni özellikler eklemek, var olan hata düzeltmeleri yapmak için uzaktan güncelleme yapmak istemezmisiniz. Kullanıcılar bilgisayar veya cep telefonu yardımıyla pic'e yüklü firmware güncelleme imkanı sunmak ürettiğiniz ürünün kalitesini bir çıta daha yükseğe taşır. Bu makalede sizlere MCC Bootloaderın PIC16f1827 mikrodenetleyiciye nasıl kurulacağını anlatacağım. Microchip bootloaderlar için %100 çalışma garantisi vermiyor. Gerektiğinde bizimde değişiklik yapmamız gerekiyor. Genel kullanımla ilgili kaynağa microchip in kendi dökümanlarından ulaşabilirsiniz.
- Ayrıntılar
- Görüntüleme: 1905
PIC mikrodenetleyici ile proje geliştirmek için bir derleyici ve editör seçmeniz gerekmektedir. Üçüncü parti derleyiciler olabileceği gibi microchip firmasının kendi derleyicisini ve editörünü seçebilirsiniz.
PIC için kullanılan diğer derleyiciler şöyledir:
- Ayrıntılar
- Görüntüleme: 688
Mikrodenetleyiciye yazılım yüklemek için bir programlayıcı donanıma ihtiyaç vardır. Ama Arduino'ya program yüklemek için bir donanıma ihtiyacımız yok. Direk yükleyebiliyoruz değil mi? Aslında değil. Arduino kartları içerisinde bootloader yazılımı hazır yüklü geldiğinden herhangi bir programlayıcı donanıma ihtiyaç duymadan usb üzerinden yeni yazılımı yükleyebiliyoruz. Peki bootloader nedir?
- Ayrıntılar
- Görüntüleme: 876
Eğer bir mikrodenetleyiciye tam anlamıyla hakim olmak istiyorsanız assembly diliyle programlama mantığını bilmeniz gerekmektedir. Assembly dili makine diline en yakın dildir. Bu karşın yazması vakit alır ve yazdığınız kodu aynı aileden olan başka bir mikrodenetleyiciye taşırken bile kodunuzu yeniden gözden geçirmeniz gerekebimektedir.
PIC harvard mimarisine sahip bir RISC işlemcidir. En az komut sayısı bir çok işlemi rahatlıkla yapabiirsiniz. Bir önemli olan husus ise hangi registerın hangi görevi yaptığını bilmektedir.
Devamını oku: PIC Mikrodenetleyiciyi Assembly Programlamaya Giriş